Träningen som inte blev som den skulle…

Hej bloggen!

För en vecka sedan hade jag tänkt skriva ett inlägg om träning, skulle bara genomföra ett pass med Cross fit först. Nu var det bara det att det inte blev riktigt som jag tänkt!

Jag har haft svårt att komma igång med träningen efter ett längre uppehåll men nu kände jag mig på gång, tränade tabata på fredagen och nu skulle jag köra Cross fit, yes!!!

Vi började med att värma upp leder och muskler, så långt väl. Vi gick över till skivstänger och vi hade ett par övningar att välja på. Jag valde dead lift (marklyft) då jag har stela handleder och inte klarade den andra övningen ännu. Det gick bra på låg vikt men när jag ökade till 75 kg kände jag att det ömmade lite i ryggslutet men tänkte att ja, ja, det beror nog på tabatan igår. Gick ner till 65 kg och gjorde tre lyft utan uppehåll och då kände jag hur det krampade i hela vänstra skinkan/ryggen och ner i låret, oaj!

Vad som sedan hände var att jag fick avbryta hela träningspasset abrupt. Stapplade ut ur träningslokalen och försökte gå och sträcka ut men hamnade ideligen på golvet då benen inte bar mig på grund av smärtan. Jag låg således på golvet i omklädningsrummet och träningslokalen om vartannat och fick ringa efter mannen som fick komma och hämta mig och bilen. Fick hjälp av en tjej på gymmet med att byta skor då jag låg i tamburen bland ytterskorna och inte kunde nå mina fötter… En lustig syn kan jag tänka mig. Lyckades stappla ut till bilen och fick lägga mig i baksätet och där blev jag liggande tills mannen kom och körde mig hem, fortfarande liggandes i baksätet. Tur att inte polisen hade kontroll 😉

Nu har jag legat pall i en hel vecka med fulldos smärtstillande och värmedyna. Är fortfarande inte bra i ryggen och hade kontakt med läkaren i går, fredag, igen. Blev sjukskriven ytterligare en vecka på grund av kraftigt ryggskott, avdomnat ben och smärta som strålar ut i höften. Är nu rörligare men har fortfarande väldigt ont. Skulle ha börjat arbeta i måndags men det gick ju inte så jag blev ofrivilligt hemma längre.

Det är bara att gilla läget och jag har nu givit uttrycket ”Vill man vara fin (läs få snygga muskler) får man lida pin” ett nytt uttryck. Det finns olyckskorpar som nu skrockar att träning inte är bra och att det är farligt! men NEJ, detta var ren otur! Träning är BRA!

Nej, nu är det dags att göra om min träningsplan, bygga upp kroppen från början. Har avbokat alla mina planerade pass och ska nu börja i min egen takt med mitt eget upplägg av styrketräning och cardio. NU KÖR VI! Så fort ryggen är läkt vill säga.

Kram Kajsa

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: