En riktig ”håll-käften-dag”

Hej bloggen!

Idag har jag haft en usel dag, en riktig ”håll-käften-dag”. Bland de jobbigaste människor jag vet är de som inte kan prova nya saker utan helst gör på samma sätt som man alltid har gjort hur omständligt det än är. De förstår inte alls meningen med nya förslag då de inte ser problemet andra ser. Man måste hänga med i utvecklingen och våga prova och även lita på andra människor och inte hålla på att kontrollera varandra.

Utan att gå in på närmare detaljer så kan jag säga att jag haft att göra med sådana personer idag och det gör mig så irriterad!!!

Med facit i hand kan jag säga att jag nog kanske inte skulle ha öppnat munnen alls 😉 När jag går igång blir det ofta så att jag står på barrikaden och slåss för andra människor som jag tycker har blivit dåligt behandlade. Även om jag själv blir dåligt behandlad har jag svårt att vara tyst.

Var hos min psykolog idag och tog upp detta fenomen och vi kom fram till att det nog beror på att jag oftast gör detta de dagar jag inte har samma ork och egentligen skulle ha krupit ned i min egen lilla bubbla och bara koncentrerat mig på mitt eget. Detta har resulterat i mina två utbrändheter/utmattningar och jag måste försöka ändra mönster för att inte falla tillbaka. När jag håller på med något som jag brinner för eller tycker är roligt så gasar jag bara på och kan glömma tid och rum. Det är både en positiv och negativ egenskap, det inser jag.

Nu har jag haft ett par dagar med roliga och givande aktiviteter då vi i förrgår var ute och tackade av en kollega som slutar och igår hade vi en bra utvecklingsdag med jobbet där vi kom fram till mycket positiva saker vi kan förändra/förbättra. Men som sagt, efter mina utmattningar har jag inte samma reserver längre och även roliga saker tar mycket energi. Just därför skulle jag bara ha följt rubriken ovan och haft en ”håll-käften-dag” då mitt tålamod var sämre. Jag har också haft ondare i ryggen-benet efter dessa dagar och som sagt varit trött. Ingen bra kombination. Så nu ska jag framöver tänka ”-tig mun så får du socker” när jag känner att jag är på väg att trigga igång mig själv.

Kick and box Kajsa 😉

 

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: