Att ha en 5-månaders valp är som att ha ett 1-årigt barn…

Hej bloggen!

Jösses vad det händer saker med valpen just nu! Han är så busig och nu har han lärt sig att hoppa upp på bordet i TV-rummet och ute på altanbordet. Härom morgonen när jag kom in i TV-rummet stod han upp på bordet hur nöjd som helst! Jag plockade ner honom och gick ut i hallen men när jag kom tillbaka ett par minuter senare stod han där igen, hur nöjd som helst.

När mannen någon dag senare tittade ut genom köksfönstret stod valpen på trädgårdsbordet. När mannen gick ut och frågade ”vad gör du” tittade han bara upp någon sekund och fortsatte sedan sin promenad.

Detta får mig att tänka på när äldsta sonen var dryga året och klättrade på allt. Han tog sig upp i soffan och stod där hur nöjd som helst längst ut på kanten med ryggen mot golvet och skrattade. Vi var tvungna att bevaka honom hela tiden också precis som med valpen nu. Sonen klättrade upp på köksbordet också. Stod stolarna inskjutna så sköt han ut dem och klättrade upp. Till slut var vi tvungna att lägga stolarna ner på golvet under köksbordet för att han inte skulle stå på bordet i tid och otid. Oj, oj, oj vad jobbigt det var att hänga med i svängarna 😀

Så nu kära vänner om ni kommer hem till oss så kanske TV-rumsbordet står oproportionerligt långt från soffan för att valpen inte ska kunna hoppa upp där (ja han är valp och busig så det är inte gjort i en handvändning att lära honom) och om han skulle komma på hur han kan skjuta ut stolarna i köket så kan det även hända att köksstolarna ligger under bordet 😉 Det senare tror jag dock inte är så stor risk då han är så liten och inte väger mer än knappt två kilo. Då är nog risken större att någon av oss glömmer att skjuta in stolen mot bordet så det är på så vis han kommer att hamna på köksbordet (ve och fasa). Nej, nu gäller det att tänka på alla steg för att förebygga en olycka med valpen.

Som många säger, att skaffa en valp är som att skaffa barn på nytt. Det ligger mycket i det men det är det så värt.

Kram Kajsa ❤

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

2 reaktioner till “Att ha en 5-månaders valp är som att ha ett 1-årigt barn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: