Svek, att inte hålla det man lovar…

Hej bloggen!

Jag känner att jag bara måste få ventilera här. Det handlar om svek, att inte hålla det man lovar och vad det gör med människors tillit.

Du vet själv hur det känns när människor lovar dig saker och sedan inte håller vad de lovat. Det kan handla om att man ska träffas och ha roligt men sedan bryter vännen löftet då det kommer något ”bättre” alternativ. Det är aldrig okej att göra så mot någon annan. Om det sedan händer upprepade gånger att en vän lovar saker som den sedan bryter är det helt oacceptabelt. Till exempel att man väljer en fest med andra när man bestämt med någon att man ska ses och den inte kan få följa med. Då har man brustit i förtroende och för varje gång det händer så går något sönder inom den som blivit sviken, för att inte tala om vad som händer med relationen. Det är inte roligt att behöva se någon nära bli drabbad av detta och se hur ledsen den personen blir 😦

För mig är det väldigt viktigt att hålla ord, det har jag blivit uppfostrad till. Det finns naturligtvis omständigheter som gör att man måste bryta ett löfte, något akut kan ha inträffat eller att man blivit sjuk men absolut inte att man väljer andra framför sin vän och dessutom har mage att tala om detta. Det känns som hela samhället har blivit mer egoistiskt och det är bara jag, jag och jag! Så länge jag har roligt så är det bra.

Det spelar inte heller någon roll om vännen säger att den är en dålig vän som sviker hela tiden. Då är personen ändå medveten om detta och väljer ändå att svika igen! Kan ju bara tänka mig hur den svikna känner sig, skulle kunna tänka mig att den mitt i sorgen över sveket känner sig ganska värdelös trots att den inte är detta ❤

Alla ni som blir svikna gång på gång. Byt vänner om det går! Vänner sviker inte varandra, för då är man ingen vän. Vänner ställer upp för varandra i vått och torrt. Vi vuxna är skyldiga våra barn att lära dem samhällets spelregler, det är vår skyldighet att vägleda och tala om vad som är rätt och fel. Men tro nu inte att vi vuxna är mycket bättre än barn och unga för det är vi verkligen inte i alla lägen. Barn lär sig av oss vuxna. De gör inte som vi säger utan som vi gör, det är något vi måste tänka på!

Om någon är av en annan åsikt får ni gärna skriva en kommentar. Detta är MIN åsikt.

Kram Kajsa

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: