Syskonkärlek <3

Hej bloggen!

Idag tänkte jag skriva lite om något som gör mig varm i hjärtat. Jag har tre barn som jag tidigare skrivit, de är 24, 21 och 17 år gamla. De äldsta är killar och den yngsta en tjej. Jag har alltid försökt få barnen att inse vilken rikedom det är med syskon och att man ska vara rädda om varandra och inte ta varandra för givna.

När barnen var mindre så var det som det brukar, de lekte ihop och bråkade med varandra i en salig blandning 😀 Killarna har haft mycket roligt tillsammans och lillebror fick ofta vara med storebror och hans kompisar och leka. När de gick i grundskolan försvarade storebror sin lillebror och senare när lillasyster började i skolan så fanns hennes yngsta storebror där och försvarade henne ❤ Vilken trygghet! Jag önskade mig alltid en storebror när jag växte upp som skulle finnas där och försvara mig också men det hade jag ju inte 😉

Idag när barnen är stora är de så måna om varandra. De ställer alltid upp och kör varandra, försvarar varandra med mera. När dottern mådde som sämst i våras hände det många gånger att hon ringde sin 21-åriga bror och pratade när hon var ledsen. Han svarade och pratade med henne trots att han skulle upp och arbeta dagen efter. När vi föräldrar sa att hon inte skulle ringa honom mitt i natten så sa han alltid att ”jag har sagt till henne att hon alltid får ringa när hon behöver”. Mitt modershjärta smälter av kärlek ❤ Jag sov ju ofta hos dottern under denna tid och hon hämtade mig när hon behövde om jag inte redan sov där men hon ringde sin bror när jag sov.

De har så otroligt mycket glädje av varandra! Jag har som sagt alltid talat om för dem vilken trygghet det är med syskon men att en syskonrelation ska man vara rädd om för inte alla har denna närhet som mina barn har. Jag har inte den närheten med min syster. Vi ställer såklart upp för varandra när vi behövs och älskar varandra men vi träffas nästan aldrig trots att vi bor i samma stad. Vi har som vuxna inte varit i samma fas i livet. När hon hade småbarn var mina barn större och när mina blev större fick hon barn igen…

Jag känner också att jag har en väldigt bra relation med alla barnen. Vi kan prata om det mesta och det är så härligt när man får en stund över tillsammans med dem var och en. Det blir så härliga samtal! De ställer även upp för oss föräldrar. När vi ska någonstans frågar de nästan alltid om vi behöver/vill ha skjuts!

Jag är så otroligt stolt över mina barn! De har växt upp till så fina och omtänksamma personer och där känner jag verkligen att vi har lyckats med vår uppfostran. Jag älskar mina barn så det nästan gör ont och när de inte mår bra så mår inte mammahjärtat heller bra!

Kram från en stolt mamma ❤

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: