Bakslag…

Hej bloggen!

I natt har jag inte kunnat sova på grund av huvudvärk och ont i ryggen-benet. Det var nog inte helt bra att dansa i fredags kväll även om det bara var en halvtimme och inte ens någon intensiv dans 😦 Stod ju endast och dansade med lite i musiken på dansgolvet på puben vi besökte. Gah!

Började känna att benet domnade redan igår och det blev värre under kvällen och natten. Nu har jag ont i både höften/bäckenet, ländryggen, låret och knät. Börjar bli mer och mer säker på att det nog är ett diskbråck jag har…

Idag har jag fått vara hemma från jobbet igen, det känns så jäkla tråkigt då jag verkligen tycker om mitt jobb men vad göra? Jag känner att jag kan ju inte isolera mig och låta bli att göra roliga saker för att inte få ont i ryggen. Jag måste ju leva och har roligt också annars kan man ju lika gärna ge upp! Och det mina vänner, det tänker jag inte göra.

Det känns ju bara så tråkigt att jag inte kunde få min MR-röntgen tidigare så hade jag vetat vad som är fel. Vården är ju allt för ofta en kostnadsfråga och jag misstänker att en MR är en kostnadsfråga och att vårdgivarna gärna vill vänta ut om besvären försvinner så det inte blir en onödig kostnad och visst det kan jag förstå. Men samtidigt, när man har kraftigt nedsatta reflexer och styrka fortfarande efter två månader så borde man ju ändå misstänka att det är något som borde kontrolleras. Dessutom har ju röntgen ganska så lång väntetid. På sjukhuset är det 12-13 veckor och skulle jag vänta på det så blir det ingen MR förrän ett halvår efter skadan. Är det då ett diskbråck som behöver operativ åtgärd så har jag läst att de bästa resultaten av en sådan blir om man opererar inom ett halvår! Då blir man ju lite fundersam på varför man väntar med att skicka MR-remissen.

Nu har vi ju en privat aktör som utför MR i stan och de har halva väntetiden och som tur är så ligger min remiss där nu. Jag har fått en tid i början av januari så nu är det bara att vänta och se vad som händer. Det känns dock tröstlöst att inte veta. Vad kan jag göra? Vågar jag dansa? Vågar jag göra andra roliga saker eller får jag bakslag? Det är ju inte heller roligt att behöva få karensdagar på jobbet för att ryggen bråkar. Mina kollegor blir ju lidande också av att jag är borta. Det blir nog ett par dagar hemma nu så att jag får vila upp mig sedan får jag kämpa vidare, för kämpa det ska jag.

Kram Kajsa ❤

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

2 reaktioner till “Bakslag…

  1. Men åh vad tråkigt med bakslag, det låter väldigt likt de symtom som min syster hade när hon hade diskbråck.

    Förstår inte heller varför de inte kunde skickat remissen direkt, som du säger så är väntetiden lång och du hade ju kunnat avboka tiden om du hade hunnit bli bra under väntetiden.

    Kram vännen, en riktig kämpe är du ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: