Toppar och dalar, upp och ner…

Hej bloggen!

I torsdags hade vi en fullspäckad dag med diverse vårdgivarbesök. Jag bet sönder min ena kindtand i söndags och när jag ringde tandläkaren i måndags morse så hade de inga tider förrän torsdag så då var det dags… Det var en rejäl bit borta, nästan hela hörnan ända ner till tandköttet. Tack och lov så ilade det inte men det skavde på tungan. Sagt och gjort tandläkarbesök för mig på förmiddagen där de tack och lov kunde laga tanden vid besöket så nu är den hel och fin igen 🙂

Sambon har en krånglande höftled som säkert är ett resultat av att hans knä på andra sidan är helt utslitet och opererat flera gånger. Han har nog kompenserat med den andra sidan och då har höften tagit stryk. Så vid lunchtid var det dags för honom att bege sig till sjukhusets ultraljudsmottagning för att där få en kortisoninjektion i sin höftled. Ett första steg för att se om det hjälper innan man beslutar om operation blir nödvändig. Vi håller tummarna för att kortisonet hjälper ett tag i alla fall.

På eftermiddagen åkte jag och dottern till BUP för psykologbesök med en behandling kallad ACT. Nu fyller hon ju 18 i vår och då måste hon över till vuxensidan och vi pratade om vart remissen skulle skickas då vi har en privat aktör i stan också. Det känns lite oroligt att hon inte får gå kvar på BUP då det stått så mycket negativt om vuxenpsykiatrin och man hör om detta av vänner och bekanta som har erfarenhet. Dock har den privata mottagningen bättre rykte så vi bad om en remiss dit.

När det gäller behandlingen så tyckte psykologen att dottern behöver komma minst varannan vecka för att få bra effekt av denna men dottern vill inte gå mer än högst en gång i månaden. Humöret var inte det bästa för dagen och hon blev arg på mig då jag försökte få henne att försöka gå varannan vecka och arbeta med behandlingsuppgifterna. Hon känner sig pressad och då blir det bakslag! Psykologen sa att då är det inte lönt att fortsätta med behandlingen och att dottern ska fundera på hur hon vill göra… Vi föräldrar ska få ett stödjande samtal med psykologen själva nästa gång och det behövs!!!

Det är så svårt att veta hur mycket man vågar pusha henne då det är en balansgång med hennes depression. Jag är så rädd att om vi pressar henne för mycket och hennes mående går ner ännu mer så kanske hennes starka självmordstankar kommer tillbaka och det vare sig vill eller orkar vi gå igenom igen 😦  Det blir också extra påtagligt nu då vi precis haft ett självmord i byn (som jag skrev om i förra inlägget). Förra våren var så otroligt jobbig för oss alla och främst för dottern. Hennes självskadebeteende och självmordsönskan som hela tiden låg på lur…

Dottern är så trött hela tiden och har svårt att komma iväg till skolan. Hennes mål är att i alla fall komma iväg 3-4 gånger i veckan men som det varit sista månaderna så har det inte blivit mer än 1-2 gånger i veckan och vissa veckor inte alls. Ändå känner hon sig pressad om det blir för täta besök på BUP… Hennes ambition är i alla fall bra och vi får försöka hjälpa henne så gott vi kan.

Som förälder känner man sig så maktlös när ens barn inte mår bra. Man vill ju inget hellre än att de ska må bra och ha roligt. Önskar så att jag själv kunde ta över hennes smärta men det går ju inte. Jag försöker att finnas till och göra så gott jag kan och förhoppningsvis räcker det. Vi har i alla fall en bra relation och pratar om allt (nästan i alla fall).

Nu har vi i alla fall haft en fin helg och alla mår bra så det får vi glädja oss åt 🙂 Livet går upp och ner så är det bara och vi lär oss hela tiden av vad som sker. Önskar er alla en fin vecka!

Kram Kajsa ❤

 

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

En tanke på “Toppar och dalar, upp och ner…

  1. Ja…. vilken svår sits! Den balansgången kan inte vara lätt. Pusha, peppa men inte för mycket för då får det motsatt effekt, men hur vet man var gränsen går? Den vill man ju inte överskrida 🤔
    Skönt att ni får någon att prata med som kan ge råd och stöd 💗
    Glädjande att höra att ni haft en bra helg där alla fått må bra! Hoppas kortisonet gör susen 👍
    Kram 😍

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: