Det lönar sig inte alltid att vara en trogen kund.

Hej bloggen!

Nu har jag varit hemma ett par dagar igen, suck. Bara att gilla läget men det är så trååååkigt!! Ekonomiskt är det ju också kännbart att vara sjuk.

Vi fick fiber i somras och det blev naturligt att flytta över internet dit. Har också börjat se över TV-abonnemang. Vi betalar otroligt mycket idag för vår TV som vi har via parabol. Vi kan spara flera hundralappar i månaden på att byta och ändå ha ett bra utbud.

När man tittar på Facebook ser man att vår lokaltidning erbjuder prenumeration i tre månader för 99 kr. Vi har haft lokaltidningen i väldigt många år och vi betalar mycket mer. Det är konstigt att aldrig trogna kunder kan få erbjudanden om liknande, men nej, det lönar sig alltid att vara en otrogen kund som hoppar mellan leverantörer av varor och tjänster. Jag har alltid varit en sådan som stannar kvar om jag är nöjd… Men nu är det dags att se över utgifterna. Även när det gäller försäkringar så är jag dubbelförsäkrad då jag har en privat sjuk- och olycksfallsförsäkring men ändå har jag gruppliven via facket. Har också en bra inkomstförsäkring via fackförbundet Vision men ändå har jag en privat sådan också, ja ni hör ju själva hur dumt det låter/ser ut.

Allt blir så mycket dyrare hela tiden. Vi har två inkomster så vi klarar oss men då både jag och sambon har varit sjuka mycket sista åren så blir det ändå väldigt kännbart. Tänker på alla ensamstående föräldrar, arbetslösa och pensionärer med låg pension, det kan inte vara lätt! Sverige är inte samma trygga välfärdsland längre som vi har varit och det gör ont i mig när jag tänker på hur många människor som får kämpa för att få ihop vardagsliv och ekonomi. Det är så fruktansvärt att vi har pensionärer som är hemlösa, de har arbetat hela livet och så har de inte råd med hyra med mera. Pensionen är ju redan beskattade pengar och ändå skattar man på dessa pengar ännu en gång. Fy för att bli gammal.

Jag har alltid arbetat i ett kvinnodominerat yrke, fött barn, studerat flera gånger som vuxen och även varit sjukskriven en del som vuxen. Vågar knappt tänka på vilken dålig pension jag kommer att få! Som tur är så började jag pensionsspara i unga dagar och det har jag alltid prioriterat även i svåra tider när barnen var små eller jag studerade. Hoppas att jag har råd att gå i pension med det lilla extra.

Ja, det var en del filosoferande så här framåt kvällen…

Kram Kajsa ❤

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: