Skratt, gråt och allt däremellan

Hej bloggen!

Nu har det gått en vecka sedan jag skrev. Förra veckan arbetade jag mina fyra dagar sedan var det dags för midsommarledigt.

På midsommarafton satt jag och mannen själva på kvällen, det var sååå skönt! Det är inte ofta vi är ensamma hemma och det är lugnt runt oss. Vi gjorde inte många knop och gick och lade oss i tid. På dagen var vi ute och plockade kantareller som vi sedan hade till maten som för övrigt bestod av lite av varje. Det var sill och nypotatis och grillat med smörstekta kantareller. Hanna och hennes kompis åt med oss innan de åkte ut på roligheter.

Midsommardagen åkte vi till våra vänner på deras sommarställe som ligger mitt ute i skogen. Det är samma par som vi var i Tyskland med. Vi fikade, pratade, männen fiskade lite och på kvällen grillade vi innan det var dags att skiljas åt.

I söndags (igår) åkte vi till Höör för att köpa en hundvalp till 🙂 Det är också en Pomeranian precis som hunden vi redan har. Samma uppfödare men andra föräldrar. Vi blev så sugna på en liten kompis till vår nuvarande buse. Det är säkert inte jobbigare med två än en resonerade vi alla i familjen så vi var överens. Väl hemma igen gick det jättebra! De busade och lekte jättemycket. De jagade varandra och hade roligt tillsammans. Hoppas att det fortsätter likadant.

Idag var det dags att gå tillbaka till arbetet igen och fy vilken dag det blev! Vi var underbemannade som aldrig förr, bara tre stycken att bemanna fyra funktioner/platser. Vi hade dessutom en sommarvikarie som var där sin första dag och hennes ”mentor” var sjuk. Vi kunde inte hjälpa henne fullt ut utan fick hitta på enklare arbetsuppgifter till henne som hon kunde utföra självständigt sedan fick vi stressa som tokar jag och min ena kollega för att sköta även den plats vikarien skulle lära sig med sin ”mentor”. Chefen var på oss hela tiden och påpekade att det var viktigt att hon fick en bra introduktion. Vi jobbade som små smurfar så tillslut vi var alldeles blå 😉

På eftermiddagen hade vi ett inplanerat möte med facket på grund av vår arbetsmiljö och det var knappt jag hann dit på grund av jobbet som behövde göras akut dessförinnan. Det är konstigt vad olika man kan uppleva saker (eller så beror det kanske på att inte alla vågar säga vad de tycker). Innan vi gick fick vi veta att kollegan som ska lära upp semestervikarien är sjuk imorgon också. Det är så synd om henne då hon har så dåligt samvete för att hon är sjuk! Kontentan av det hela blir i alla fall att situationen blir lika illa imorgon även om vi är ett par personer till som skriver men den ena är en timmis och den andra är helt nyanställd och kan inte vikariens arbetsstation.

Min dag slutade med att jag bröt ihop av utmattning när jag kom hem. Jag har haft ont i ryggen, ätit värktabletter och använt bäckenbälte för att klara av arbetet men vill inte vara hemma mer nu. Dels vill jag inte sätta mina kollegor i klistret, dels vill jag ha en full lön för en gångs skull. Det kostar mycket att vara hemma också.

Förra veckan var jag hos ortopeden och fick min bedömning. Det visade sig att det nog inte är diskbråcket som är största problemet utan mitt bäcken som troligen blivit snedställt och ger mig dessa besvär. Nu blir det tillbaka till vårdcentralen och ny MR röntgen av bäckenet, sjukgymnast och om de inte får ordning på detta så får de remittera mig tillbaka till ortopeden. Detta var vad ortopedläkaren ville och vi får hoppas att vårdcentralen läser ordentligt och följer hans ordination. Jag har också fått ett bäckenbälte att använda på dagarna för att lindra smärtan.

Så skratt, gråt och allt däremellan har sista veckan bestått av. Imorgon är det en ny dag och nya utmaningar. Hoppas verkligen att den blir så mycket bättre 😉

Kram Kajsa ❤

Publicerad av kajsasvarlddirektfranhjartat

Jag är en trebarnsmamma som älskar att skriva. Det är ett bra sätt att bearbeta känslor och händelser eller bara för att skriva av sig. Jag har två söner och en dotter. Min familj betyder allt för mig. Jag älskar att läsa, träna och umgås med familj och vänner. Vi har också två hundar som är familjens bebisar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: